AUTODOC Shop AUTODOC Partners AUTODOC Club Nieuw AUTODOC Ads
Favorieten

Regels voor veilig aan- en verkopen

Algemene opmerkingen

Wilt u autogerelateerde artikelen of diensten kopen of verkopen?

AUTODOC ADS maakt het makkelijk!

Contacteer de verkoper of koper rechtstreeks en sluit deals op onze website zonder bijkomende kosten.

Onthoud goed, AUTODOC ADS vraagt nooit naar uw persoonlijke gegevens en is niet betrokken bij factureren en betalen. De koper en verkoper worden het onderling eens over de voorwaarden voor de overeenkomst.

Hoe u veilig kunt verkopen

 • Omschrijf de daadwerkelijke staat van uw artikel. Zodoende kunt u klachten van de kant van de koper vermijden.

 • Probeer indien mogelijk de wederpartij persoonlijk te ontmoeten om de overdracht te voltrekken.

 • Als uw koper uit een andere stad of regio komt, is het redelijk om op zijn minst een gedeeltelijke betaling te verlangen alvorens het artikel op te sturen.

 • Maak gebruik van een pakketbezorgdienst of een koerier om uw artikel te verzenden. Zorg ervoor dat u het goed verpakt en de gegevens van de ontvanger correct vermeldt.

 • Als de potentiële koper zich in het buitenland bevindt, kunt u beter van de transactie afzien.

 • Verkies bij het online aan- en verkopen betaalsystemen die beveiligde betalingen en een restitutiegarantie bij fraude aanbieden.

 • Maak om oplichting te voorkomen, nooit gegevens van uw creditcard of bankkaart openbaar, noch wachtwoorden van mobiel of online bankieren, noch eender welke informatie die u door banken of betaalsystemen wordt toegezonden.

 • Toon de koper nooit kopieën van documenten die uw persoonlijke gegevens bevatten; maak nooit uw thuisadres of andere vertrouwelijke informatie bekend die door oplichters zou kunnen worden misbruikt.

Hoe u veilig kunt aankopen

 • Koop indien mogelijk van verkopers uit uw regio – dan kunt u het artikel persoonlijk bekijken en controleren of het in goed werkende conditie verkeert.

 • Als het door u gewenste artikel uit een andere stad komt, betaal niet de volledige prijs voordat het bezorgd is.

 • Neem de prijs van het artikel in aanmerking. Als het artikel in goede staat verkeert, dient de prijs niet aanzienlijk lager te liggen dan de gemiddelde marktprijs.

 • Het telefoonnummer van de verkoper zou overeen moeten komen met uw woonland. Zo niet, kunt u beter afzien van de aankoop.

 • Verraad nooit de vervaldatum of veiligheidscode van uw creditcard of bankkaart aan de verkoper, noch wachtwoorden voor mobiel of online bankieren of gelijk welke informatie die banken of betaalsystemen uw per e-mail toesturen.

 • Wees voorzichtig met links naar externe websites. Deze kunnen misbruikt worden door oplichters om uw creditcard- bankkaartgegevens buit te maken.

Veiligheidsadvies

Als u vermoedt dat een verkoper een oplichter is, verzoeken we u met nadruk om ons ondersteuningsteam hiervan via het onderstaande e-mailadres te verwittigen.

Tevens kunt u gebruikmaken van de knop 'Melding doen van deze advertentie'.

Deze kunt u links van de advertentie vinden, onder de contactgegevens van de verkoper.

Als uw vermoedens juist blijken te zijn, zullen we de verkoper blokkeren en al zijn/haar zoekertjes verwijderen.

Ondersteun ons in ons streven om dit platform echt veilig te maken!

Contact opnemen met ons ondersteuningsteam

Als u melding wilt doen van een zoekertje, kunt u ons een e-mail sturen op help@marktplaats.autodoc.be. Gelieve een link naar het verdachte zoekertje of de gegevens van de adverterende verkoper bij te voegen.

Gelieve de reden voor uw klacht kort toe te lichten.